Måltid

Vi ønsker å være med på å gi barna gode matvaner. Kjøkkensjef Liss-Maylen baker brød hver dag. Et måltid består av brød, ulike påleggssorter, grønnsaker og melk/ vann. Barnehagen har 1 brødmåltid pr. dag. Det siste måltidet består av knekkebrød og frukt. Hver mandag og fredag har vi et varmt måltid i barnehagen. I forhold til brødpålegget og de varme måltidene følger vi en fast meny som har et variert og sunt innhold. Det er barnehagen som handler inn til alle måltidene. Foreldrene betaler ikke kostpenger i Trollstua.

Vi vektlegger høflighet og selvstendighet i måltidssituasjonene, og ønsker ei rolig og hyggelig stund. Dette er en god situasjon til samtaler mellom barn-barn og barn-voksne. Det å smøre sin egen mat gir både god mestringsfølelse og matlyst.